Wedstrijd Chips eten

Het Amerikaanse plaatsje Middleswarth is een broedplaats van aardappeltelers. Logisch dus, dat daar veel aardappel- en dus ook chips-liefhebbers zijn. En zo geschiedde het ook dat hier al enkele jaren chips-eetwedstrijden gehouden worden.

Aan de 2017 competitie, deden 20 deelnemers mee. Ze mogen allen hun favoriete smaak chips uitkiezen, en mogen voordat de wedstrijd begint zoveel mogelijk zakken chips pakken als ze denken op te kunnen.

De wedstrijd wordt gerund door Albert Martino: de eigenaar van Northeast Snacks, die ook elk jaar voor de chips zorgt. Hij begon het evenement ooit simpelweg om plezier te maken, én “Camp Koala” te helpen. Dit is een kamp om rouwende kinderen en tieners te helpen.

Nadat de zakken chips en flessen water op tafel waren gelegd, stond Martino aan het uiteinde met uitzicht op de deelnemers. Deelnemers waren zowel mannen en vrouwen, en van alle leeftijden. Al snel begon het aftellen en werden de zakken chips geopend, waarbij veel deelnemers hun eigen unieke werkwijze volgden.

Martino was blij met de opkomst en gelooft dat de wedstrijd de enige in zijn soort in het gebied is. “Mensen zijn erg gepassioneerd over Middleswarth,” zei hij grinnikend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *