Populaire Australiër blijkt eetwedstrijd-fan te zijn

Jesse Freeman is één van de ‘hottest guys’ uit Australië, en deed mee aan de Cosmopolitan Bachelor of the Year 2018. En, deze Australische surfinstructeur blijkt een aparte hobby te hebben: competitief eten.

De 23-jarige Jesse komt regelmatig opdagen voor allerlei eetwedstrijden, zoals het eten van een enorme hamburger met 15 pasteitjes of een pizza van een meter lang.

Jesse heeft een YouTube kanaal, genaamd Food Coma. Dit doet hij met partner Lachie Anderson, en hij geeft toe dat het misschien niet iets is dat je van hem zou verwachten, als je hem voor het eerst zou zien.

Eerder dit jaar won hij echter wel een gezamenlijke eetuitdaging om zoveel hamburgers in 5 minuten te proppen. Hij eindigde op de 11e plaats. Niet eens zo héél slecht natuurlijk.

Daarnaast heeft hij onlangs ook een schnitzel van een kilo opgegeten, die maar liefst 4000 kcal was, maar ook een schotel met een steak, spareribs en zijgerechten van bij elkaar 3.2 kg. Bij een andere wedstrijd moest hij zoveel mogelijk cheeseburgers eten in 30 minuten: Jesse kwam tot 17 stuks. Ook niet verkeerd, toch?

Verbazingwekkend genoeg heeft Jesse Freeman zijn afgetrainde lichaamsbouw behouden. Hij onthulde hoe hij in vorm blijft:
“Oefening is essentieel. Ik heb een fysieke levensstijl en ik ga zes dagen per week naar de sportschool en doe dingen met hoge intensiteit. Op vrije dagen van mijn uitdagingen moet ik heel streng zijn met wat ik eet,” zei hij.

We zijn benieuwd of we Jesse nog vaker gaan tegenkomen in de wereld van eetwedstrijden.