Over eetwedstrijden.nl

In Europa, en dus ook in Nederland en België, zien we steeds vaker eetwedstrijden voorbij komen. In USA en Azië zijn deze eetcompetities razendpopulair, en het is een kwestie van tijd dat we dit fenomeen in Nederland en België ook steeds vaker zullen ervaren: als toeschouwer, maar misschien ook wel als deelnemer?

Op deze website kun je onder andere meer lezen over de geschiedenis van eetwedstrijden, wie de ultieme wereldkampioenen zijn, waar en wanneer de evenementen bij jou in de buurt plaatsvinden en hoe je als organisator een evenement kunt aanmelden.

We maken een onderscheid in een eetuitdaging en een eetwedstrijd: in het laatste geval speelt de factor “tijd” nog een rol: je moet dan een bepaalde hoeveel eten in een bepaalde tijd gegeten hebben, en ga je de strijd aan met concurrenten. Bij een eetuitdaging / food challenge is het een uitdaging om een extreem gerecht op te kunnen, waardoor je veelal het gerecht gratis krijgt en een vermelding op een wall of fame bij het restaurant in kwestie.

Wie zitten er achter deze website?
De initiatiefnemers van deze website zijn Rik en Chris. Rik is zelf een benadigd kampioen uit België, en heeft in Nederland en België nodig record op zijn naam staan. Chris is ondernemer, en was ook nieuwsgierig naar het fenomeen, na het zien van enkele filmpjes op YouTube. Dat heeft dit duo doen besluiten om deze website te realiseren. Lees hier een interview met Rik.

Voor meer informatie, vragen of suggesties, verwijzen wij je graag door naar de contactpagina.