One Chip Challenge – het hoe en wat

Het klinkt vreemd: één tortilla chipje die zó pikant is, dat deze individueel verpakt moet worden. Toch blijkt dit het geval te zijn, met de extreem hete chips van Paqui. Op social media is al een ware rage ontstaan met deze chips: de One Chip Challenge. En dit is wat we er van weten:

Wat is de One Chip Challenge?
Deze uitdaging betekent dat je “simpelweg” deze ene tortillachip moet proberen op te eten. De extreem scherpe, hete, pittige pepersmaak kan lang niet iedereen hebben. Het venijnige chipje in kwestie is gearomatiseerd met de zogenaamde “Carolina Reaper” peper, waarvan veel mensen beweren dat het de heetste peper ter wereld is. De uitdaging zit hem in het feit dat je hem opeet, en dan zo lang mogelijk geen melk (verkoelend bij scherp eten) drinkt. Op social media kun je onder #onechipchallenge al de nodige gestrande en succesvolle pogingen zien. Er zijn al diverse beroemdheden die de One Chip Challenge hebben gedaan. Hieronder enkele bijzondere, hilarische en unieke videofragmenten (meer videofragmenten onderaan deze pagina)

De fabrikant, het merk en de verpakking
Het chipje moet uitgepakt worden met handschoenen, want je zal maar wat van de poeder in je ogen krijgen. En het doosje om de verpakking heen, is gevormd als een doodskistje: nogal morbide, maar goed: we hebben het er nu wel weer over, dus een prima marketingstunt.

Kijk eens gerust rond op de website van fabrikant Paqui, of de speciale pagina voor deze challenge.

Tot eind januari kun je nog meedoen aan de #onechipchallenge, door een foto of video van je uitdaging te uploaden. Het chipje zelf is voor de aankomende maanden al uitverkocht!