Man die in 32 seconden een hartige taartje eet

De wereldkampioen “pie eten” (hartige taart) heeft voor de 3e keer op rij de wedstrijd gewonnen. Martin Appleton-Clare deed mee aan de “Wigan World Pie Eating Championships”, welke altijd plaatsvind in Harry’s Bar in het Engelse plaatsje Wigan.

Winnaar Martin lukt het om een rundvlees-aardappeltaartje (met een doorsnee van 12 cm en 3.5 cm diepte) het snelst op te eten. De wedstrijd veranderde in 2006: het was tot die tijd nog de bedoeling dat je zoveel mogelijk taartjes kon eten in een bepaalde tijd, maar de overheid stak hier vanwege gezondheidsredenen een stokje voor. Het gaat bij deze wedstrijd dus niet meer om extreme hoeveelheden, maar puur om de snelheid. Dat moet je overigens ook niet ongetraind doen.

Het lukte Martin in 2012 om een ‘pie’ in nog geen 24 seconden op te eten. Dat is nu niet helemaal gellukt, maar alsnog heel snel. Sneller dan de rest van de deelnemers. Er waren overigens ook vrouwen van de partij: de snelst etende vrouw was Vicky Lindley: die at de pie in 1.5 minuut op. Dit deden ze allen niet puur voor de lol: er waren ook prijzen te winnen. Oh ja? Ja.

Hier wat beelden uit 2012:

En hier wat uit 2017:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *