Kilootje kwark naar binnen duwen?

Murielle werkt op 75 seconden kilo plattekaas naar binnen en zegeviert voor derde keer
Wie dacht dat eetwedstrijden enkel iets zijn voor de Amerikanen, heeft het mis. Ook in Frankrijk kruisen hongerigen de degens, niet voor hotdogs maar voor plattekaas. Murielle Blondel werkte zaterdag in het Noord-Franse La Capelle (Aisne) op 1 minuut en 15 seconden een kilo kwark naar binnen. Haar derde en meteen laatste zege.

Meer dan 200 bezoekers van de Foire aux Fromages namen aan de wedstrijd deel. De meeste finalisten kozen ervoor om toch al lepelend de plattekaas op te eten, anderen zetten de kom aan de lippen en schrokten zo de fromage blanc naar binnen. Eens Murielle de klus had geklaard, legde de jury de wedstrijd stil. Haar prijs bestond niet uit nog méér plattekaas, maar uit twintig flessen champagne.

De vrouw (60) won respectievelijk twaalf en zeven jaar geleden al het concours. De wedstrijdregels schrijven voor dat de winnaar hierna een vijf jaar durende deelnamepauze inlast. Nu Murielle haar derde overwinning op zak heeft, is ze bij de volgende editie te oud om nog deel te nemen. De leeftijdslimiet is vastgelegd op zestig.

bron: hln.be