Kampioenen (internationaal)

Voornamelijk in Amerika zijn er professionele eetkampioenen: ze doen mee aan wedstrijden door het hele land, en sommigen reizen zelfs internationaal om mee te doen aan wedstrijden, zoals Randy Santel. Sommige eetkampioenen hebben eigen professionele YouTube kanalen: vaak bestaan ze uit video’s waarbij zij zelf in een bepaalde tijd een enorme berg voedsel moeten zien weg te werken: ene keer een extreme pizza, de andere keer een hamburger tot aan het plafond of zelfs een paar kilo ijs in een half uur. Je weet niet wat je ziet! Hieronder de meest populaire internationale eetkampioenen op YouTube:

Radim Dvořáček

Radim komt uit het Tsjechische plaatsje Ostrava, is geboren in 1990 en heeft in meer dan 5 landen in Europa al eetwedstrijden gedaan én op zijn naam gezet. Hij is in aanraking gekomen met eetwedstrijden via het televisieprogramma Man V Food: dit programma is voor veel mensen een inspiratie geweest om naar eetwedstrijden te kijken en te gaan.

Naader Reda

Naader Reda

105.000+ abonnees

Naader is een geschiedenisleraar én veelvraat. Zijn slogan is ook "Maak je studie af, doe geen drugs maar vreet als een idioot!". Moet je natuurlijk met een knipoog nemen, he?

Kate Ovens

Kate Ovens

35.000 abonnees

Eén van de meest aparte verschijningen in de eetwedstrijd-wereld is Kate Ovens: een studente van begin 20. Zij begon nadat ze uitdaging kreeg door een lokaal restaurant in haar woonplaats. Kate geeft aan altijd geobsedeerd te zijn door het programma "Man vs Food", en was benieuwd of ze het zelf ook kon. Haar eerste uitdaging was een extreem grote hamburger, met friet en een milkshake. Ze won de uitdaging door alles in 20 minuten opgegeten te hebben.

Wayne Algenio

Wayne Algenio

20.000 abonnees

Wedstrijd-eter uit New York. Op internet is niet heel veel van hem te vinden, maar we konden hem wel strikken voor een interview!

Molly Schuyler

Molly Schuyler

15.000 abonnees

Molly, geboren in 1979, is een bekende in de eetwedstrijd-wereld. Ze heeft menig record op haar naam staan, en eet menig mannelijke uitdager er uit. Een fenomeen!

Miki Sudo

Miki Sudo

25.000 abonnees

Miki Victoria Sudo is een Amerikaanse wedstrijd-eter, en won Nathan's Hot Dog eetwedstrijd in 2014, 2015 en 2016 én 20176.

Joey Chestnut

Joey Chestnut

24.000 abonnees

Joey is de officiële wereldkampioen. Hij heeft het meeste eetwedstrijd-titels op zijn naam staan, en werd bekend met de Nathan's Hot Dog eetwedstrijd, die hij maar liefst 8 jaar achter elkaar won.

Veronica Wang

Veronica Wang

322.000 abonnees

Er is niet zoveel bekend van deze dame uit Canada, behalve dat je niet zou verwachten dat ze zoveel (vooral Aziatisch) eten kan wegwerken. Je zou deze dame mee uiteten nemen! Ze heeft wel extreem veel volgers en fans op haar YouTube kanaal, en is daarmee de populairste vrouwelijke extreme eter.

Nela Zisser

Nela Zisser

142.000 abonnees

Nela Louise Zisser (geboren in 1992) is a fotomodel uit Nieuw Zeeland, en tegelijkertijd een competitie-eter. Het kan dus toch: geen fotomodel met anorexia, maar juist één die extreem veel kan eten. Een bizar fenomeen: zo'n slank meisje, die menig grote vent er uit kan eten.

(Magic) Mitch Dombrowski

(Magic) Mitch Dombrowski noemt zichzelf de Food Avonturier. Hij reist de wereld af om mee te doen aan eetwedstrijden, en geeft hier ook reviews vanaf.

Adam Moran (Beard Meats Food)

Adam is geboren in 1984 en komt uit Groot Brittannië. Hij is professioneel bezig met eetwedstrijden en eetuitdagingen, en heeft een actief social media beleid. Op zijn website is veel te lezen over al zijn activiteiten. Het record aantal Big Macs eten in Groot Brittannië staat bijvoorbeeld ook op zijn naam.

Erik (The Electric) Lamkin

Erik Lamkin, geboren in 1993, ook wel bekend als Erik The Electric, is een Amerikaanse wedstrijd-eter. Hij is erg actief op diverse social media, en heeft in het verleden geworsteld met anorexia. Op zijn 18e at hij nauwelijks 800 kcal per dag, voordat hij werd opgenomen in een kliniek. Inmiddels is van anorexia geen sprake meer.

Nathan Figueroa

Nathan Figueroa

286.000 abonnees

Van Nathan is niet zo heel veel bekend, behalve dat hij heel veel kan eten 😀

Randy Santel

Randy Santel

381.000+ abonnees

Randy is misschien wel de meest ondernemende wedstrijd-eter. Hij is actief op social media en reist zelfs de wereld af om mee te doen aan eetwedstrijden en eetuitdagingen. Hij woont in St. Louis, USA en heeft al vele records op zijn naam staan.

Mike Chen

Mike Chen

800.000 abonnees

Beter bekend als "Strictly Dumping", woont in New York en eet voornamelijk Aziatisch eten.

Peter Czerwinski (Furious Pete)

Peter Czerwinski (geboren in 1985), beter bekend als "Furious Pete", komt uit Canada en is op YouTube de meest populaire competitie-eter. Hij heeft op dit moment 14 Guinnes wereldrecords op eetgebied.

Matt Stonie

Matt Stonie

3,6 miljoen abonnees

Matthew Stonie is geboren in 1992, en is een Amerikaanse competitie-eter. Hij won in 2015 de wereldberoemde Nathan's Hot Dog eetwedstrijd, waar hij Joey Chestnut na 8 jaar winst versloeg. Matt heeft één van de populairste YouTube eet-kanalen.