Interview met Ton Firing Junior

Een nieuw aanstormend talent in de scene van eetwedstrijden is de nog jonge Ton Firing Junior! We stelden hem enkele vragen.

1. Hoe ben je uberhaupt in aanraking gekomen met eetwedstrijden?
Via vrienden. Die hebben mij opgegeven en in de aanloop daarvan heb natuurlijk ook allerlei video’s bekeken van de desbetreffende wedstrijd.

2. Welke eetuitdaging zou je nog eens willen aangaan?
Het NK Gehaktballen Eten, aangezien ik daar nipt 2e werd en ik voor de overwinning hoop te gaan. Maar een eetwedstrijd is de VS lijkt me helemaal geweldig. Wat voor soort eetwedstrijd weet ik nog niet, ik denk wel iets met vlees.

3. Zijn er dingen die je absoluut niet zou eten?
Ja, slakken. Dat ga ik absoluut nooit eten.

4. Hoe voel je je ‘s avonds of de volgende morgen na een eetwedstrijd? En, zijn er dingen die je na een wedstrijd (voorlopig)niet eet?
Je voelt je toch wel voller dan normaal, maar het is niet zo dat je daarna een week lang niks meer eet. Verder pik ik me normale ritme gewoon weer op.

5. Hoe bereid je je voor, voor een wedstrijd? (bijv. intensief sporten, of juist niet, of heel weinig eten x uur van te voren, etc?)
De voorbereiding valt mee. Een aantal weken van te voren kijken wat je top is en tijdens de wedstrijd boven je eigen record uit proberen te komen.

6. Zijn er dingen die je (na een eetwedstrijd) helemaal niet of nooit meer wilt eten? (bijv. omdat je je er ziek aan gegeten hebt)
Nee

7. Hoeveel sport je per week? (omdat de meeste eetwedstrijddeelnemers ook vrij fit lijken)
2x in de week, zo’n 1,5 uur per keer.

8. Ben je niet bang voor de gezondheidsgevaren op lange termijn?
(omdat je lichaam toch een enorme klap krijgt te verwerken in korte tijd)

Nee, daar maak ik me nog geen zorgen om. Ik ben ook nog erg jong en ik kan wel tegen een stootje.

9. Heb je het gevoel dat er meer fans of meer anti-fans zijn, als het op eetwedstrijden aankomt? (er zijn natuurlijk kritische noten als het gaat om zaken als obesitas of overdadig eten versus de armoede in de wereld)
Op straat alleen maar fans. Maar tussen de mensen die anoniem en veilig achter kun computertje zitten, zitten ook anti-fans.

10. Zijn er concurrenten waar je echt tegen op kijkt / respect voor hebt? Zo ja, wie, en waarom?
Ik heb pas meegedaan aan 2 eetwedstrijden. De 1e keer werd ik net 2e en de 2e eetwedstrijd werd ik ruimschoots 1e. Ik heb dus nog niet goed kunnen achterhalen wie wie is en wie mijn concurrenten zijn.

11. Wat voor tips zou je willen geven aan mensen die ook aan eetwedstrijden willen meedoen?
Als je het leuk vind, GEWOON DOEN!!!

Meer over Ton Firing, lees je HIERRRR