Interview met Randy Santel

Eén van de bekendste sterren op het internet is Randy Santel. We hadden de eer hem te interview! Wat een superaardige vent is dit!

01. Hoe ben je uberhaupt in aanraking gekomen met eetwedstrijden?
In 2010 vroeg een vriend van mij, om aan een pizza eetwedstrijd mee te doen. Hij had er zelf ook eens aan meegedaan, maar heeft toen verloren. Hij wist dat ik veel kon eten, en ik dacht: ja, leuk, we proberen het. Ik won de wedstrijd, en had toen 500 US dollars gewonnen. Dat was mijn startpunt!

02. Welke eetuitdaging zou je nog eens willen aangaan?
Ik heb de meeste eetwedstrijden die ik wilde proberen, inmiddels wel gedaan. Nu ben ik meer bezig in welke landen ik nog terecht kan voor eetwedstrijden. Ik zou het super gaaf vinden om eens een Scandinavische tour te doen, en dan dus wedstrijden in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken te doen. Dat zou wel een gave trip worden.

03. Zijn er dingen die je absoluut niet zou eten?
Ik wil eigenlijk geen levende insecten of dat soort rare dingen eten. Ik ben ook wat terughoudend in het eten van ‘balut’ in de Filipijnen volgend jaar zomer (2018) (Balut is een delicatesse in Zuidoost-Azië en met name in de Filipijnen en Vietnam. Een balut-ei is een bevrucht eendenei met een bijna volledig ontwikkeld embryo, dat wordt gekookt. Men zegt dat het eten van een balut-ei de geslachtsdrift opwekt, red.). Alle ‘normale’ eten, daar deins ik niet voor terug. En, ik ben geen superfan van heel pikant eten. Ik sla een wedstrijd niet af hoor, als het echt moet, maar het heeft dus niet mijn voorkeur.

04. Hoe voel je je ‘s avonds of de volgende morgen na een eetwedstrijd? Zijn er bijvoorbeeld dingen die je na een wedstrijd (voorlopig) niet meer eet?
Toen ik nog maar net begonnen was, voelde ik me echt heel slecht na een grotere eetwedstrijd. Nu neem ik spijsverterings-enzymen voor elke wedstrijd, en nu is mijn lichaam veel meer gewend aan, en ingesteld op het eten verteren en te herstellen. Ik voel mij nu duidelijk veel beter na een grote eetuitdaging, in vergelijking met toendertijd in 2010 tot 2012.

05. Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?
Ik eet een grote maaltijd 18 tot 22 uur voor het bewuste event, en daarna ‘vast’ ik tot de wedstrijd. En ik drink veel om gehydrateerd te blijven. Ik sport en strecht ongeveer een uur of twee vooraf, en neem een douche. Daarna ben ik wel klaar om de wedstrijd aan te gaan.

06. Is er een bepaald soort eten, dat je nooit meer wil eten, omdat je er tijdens een wedstrijd ziek van bent geworden?
Enkele jaren geleden, aten mijn vriend Ramsey en ik 40 kilo pizza in één week. 3 dagen later at ik gewoon weer een pizza, dus nee: eigenlijk is er niks wat ik niet meer eet, omdat ik extreem veel tijdens een wedstrijd at.

07. Doe je aan sport, en indien ja: hoeveel sport je per week, en wat doe je precies?
Elke dag doe ik wel een soort oefening. Soms cardio, maar meestal gewichtheffen. Gedurende het jaar, als ik wat lichter ben, dan vind ik lichaamsgewicht oefeningen wel leuk, zoals pull ups.

8. Zijn er meer fans of haters van eetwedstrijden, zover je dit kunt beoordelen? Er zijn bijvoorbeeld wel kritische geluiden als het gaat om de gezondheid en armoede & welvaart in de wereld
Veel van onze video’s worden wel gedeeld op grote social media pagina’s en kanalen. En natuurlijk krijgen we daarop ook veel negatieve commentaren van mensen, maar ik zit daar zelf nauwelijks mee.

09. Ben je niet bang voor gezondheidsissues (op lange termijn) ?
Nee, dat ben ik niet. Ik las langere pauzes in, om weer gewicht te verliezen. Ik laat mijn lichaam rusten en bijkomen na zo’n eettour. Ik zorg dat ik normale bloedwaarden hou, en dat ik redelijk op gewicht blijf.

10. Naar welke concurrent kijk je het meeste op? Wie maken echt indruk op je?
Toen ik net begon, was Pat “Deep Dish” Bertoletti mijn favoriet. Hij is helaas niet meer zo actief, en focust zich meer op de restaurants die hij bezit.

11. Heb je nog tips of advies aan mensen die willen meedoen aan eetwedstrijden?
Zorg er voor dat je alle tips en adviezen goed bekijkt, die we beschikbaar hebben gesteld op onze website http://www.foodchallenges.com.

Wil je meer weten over Randy Santel? Bekijk dan hier zijn eetwedstrijden.nl profiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *