Interview met Murad Barmou

We hebben een interview met Murad Barmou: de winnaar van de Cheesecake Challenge 2017. Helaas moest Murad de troon afgeven aan Michelangelo, bij de 2018 editie (zie hier het interview met Michelangelo), maar we zullen Murad zéker terug gaan zien bij andere eetcompetities! Lees hieronder het interview.

1. Hoe ben je uberhaupt in aanraking gekomen met eetwedstrijden?
Ik werd door een vriendin overgehaald mee te doen met de cheesecake challenge 2017, ik had er nooit ervaring mee maar ben altijd heel competitief ingesteld. Vrienden waarmee ik wel eens naar all-you-can-eat restauranten o.i.d. ben geweest weten dat ik een goede portie kan eten. Ik deed vorig jaar zonder enige voorbereiding mee met de eerste editie van de cheesecake challenge en dat ging verassend goed, ik won best makkelijk.

2. Welke eetuitdaging zou je nog eens willen aangaan?
Iets on-orthodox zoals de meeste groenten of fruit lijkt me wel leuk.

3. Zijn er dingen die je absoluut niet zou eten?
Geen vlees.

4. Hoe voel je je ‘s avonds of de volgende morgen na een eetwedstrijd?
En, zijn er dingen die je na een wedstrijd (voorlopig)niet eet?
Ik heb nog geen last ondervonden in de avond of morgen na een eetwedstrijd.
Ook geen aangepaste voeding na een wedstrijd.

5. Hoe bereid je je voor, voor een wedstrijd?
Ik heb me dit jaar voorbereid door de dag van tevoren veel water te drinken (+- 6 L) en een halfuur voor de wedstrijd een high-intensity workout te doen. Het resultaat was dat ik mijn cheesecake 40% sneller dan vorig jaar op had (een tijd van 2:30 tegenover 3:30 vorig jaar).

6. Zijn er dingen die je (na een eetwedstrijd) helemaal niet of nooit meer wilt eten?
Nee.

7. Hoeveel sport je per week?
5x per week.

8. Ben je niet bang voor de gezondheidsgevaren op lange termijn?
Ik probeer erg gezondheidsbewust te leven en te vaak eetwedstrijden meedoen passen niet in dat streven. Een aantal per jaar zou geen kwaad moeten kunnen. 🙂

9. Heb je het gevoel dat er meer fans of meer anti-fans zijn, als het op eetwedstrijden aankomt?
Ik denk dat er meer fans zijn. Ik kan me vinden in de standpunten van anti-fans, ik denk ook dat het belangrijk is bewust te zijn van de kritische noten, maar dit hoeft je er niet van te weerhouden mee te doen op een bewuste manier.

10. Wat voor tips zou je willen geven aan mensen die ook aan eetwedstrijden willen meedoen?
Eigen gezondheid voorop.

Wil je op de hoogte blijven van eetwedstrijden, en alle gekkigheid er om heen?
Like en volg dan onze Facebook pagina!