Interview met Kate Ovens

Je verwacht dat een jongedame als Kate Ovens, met zoveel media aandacht, niet gelijk ingaat op een interview, maar ze gaf enthousiast een volmondig JA! op ons verzoek. Dus, 11 vragen aan Britse ‘Kate Ovens’.

01. Hoe ben je uberhaupt in aanraking gekomen met eetwedstrijden?
Zoals vele eetwedstrijd-toppers, begon het bij mij ook met het tv programma “Man v(ersus) Food”, met presentator Adam Richman. Ik keek er een hele tijd naar, en dacht: “oh man… ik denk dat ik dit ook wel kan”. Op dat moment was ik weliswaar een dieet aan het volgen, en was ik constant hongerig. Ik heb ook veel clips van Randy Santel op YouTube bekeken. Ik ben toen in Groot Brittannië (Kate is Brits) naar eetwedstrijden gaan zoeken (omdat ze nog niet zo populair zijn als in Amerika), en vond er enkelen waarvan ik dacht: die kan ik wel winnen. En, de rest is geschiedenis!

02. Welke eetuitdaging zou je nog eens willen aangaan?
Eigenlijk alle uitdagingen in Amerika en Australië wel. Het eten ziet er daar vaak fantastisch uit. Maar ik hou ook van Sushi. En ik sta ook wel voor andere etenswaren open. Ik wil nog wel een paar uitdagingen opnieuw doen: bijvoorbeeld de enorme hamburger van The Beefy Boys in Hereford: (interview gaat door onder de video)

03. Zijn er dingen die je absoluut niet zou eten?
Ik wil niet té kieskeurig zijn, maar ik ben niet een grote pindakaas fan. Verder zijn er weinig dingen die ik écht niet lekker vind.

04. Hoe voel je je ‘s avonds of de volgende morgen na een eetwedstrijd? Zijn er bijvoorbeeld dingen die je na een wedstrijd (voorlopig) niet meer eet?
Eigenlijk voel ik mij altijd prima de volgende dag. Niet zo hongerig, zoals op de gemiddelde dagen dat ik wakker word, maar altijd hongerig genoeg om te eten.

05. Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?
Eigenlijk maar een klein beetje – ik ben geen professional (nog), dus ik ben er minder serieus mee bezig dan ik zou moeten. Ik probeer het gewoon, en probeer ook actief te blijven. Ik wil ook heel strikt zijn in mijn dieet vooraf.

06. Is er een bepaald soort eten, dat je nooit meer wil eten, omdat je er tijdens een wedstrijd ziek van bent geworden?
Nee, helemaal niet. Tot nu toe!

07. Doe je aan sport, en indien ja: hoeveel sport je per week, en wat doe je precies?
Ja, zeker. Ik probeer zo regelmatig mogelijk te sporten. Eigenlijk wel om de zoveel dagen.

8. Zijn er meer fans of haters van eetwedstrijden, zover je dit kunt beoordelen? Er zijn bijvoorbeeld wel kritische geluiden als het gaat om de gezondheid en armoede & welvaart in de wereld
Mensen begrijpen vaak niet dat je niet dagelijks zo eet, en dat je dus wél je gezondheid in de gaten houdt. De meeste anti-fans die ik uiteindelijk in het echt ontmoet of spreek, hebben na mij gesproken te hebben wel door hoe gezond ik verder ben.

09. Ben je niet bang voor gezondheidsissues (op lange termijn) ?
Het zou naief van mij zijn, als ik mij daar niet druk om zou maken. Maar het laatste jaar, laat ik mij wel elk kwartaal controleren door de huisarts. Tot nu toe altijd positief. Dus, ik ben nog erg gezond. Als het mijn gezondheid zou aantasten, zou ik gelijk stoppen. Gelukkig heb ik met mijn publiek en bepaalde merken een sterke band omgebouwd, dus ik verwacht wel dat ik nog lang in de wereld van Facebook en YouTube zal zijn.

10. Naar welke concurrent kijk je het meeste op? Wie maken echt indruk op je?
Ik ben altijd een fan geweest van Randy Santel. Ik snap nog steeds niet hoe hij zo intensief met zo’n tour bezig kan zijn. Als ik één zo’n eetuitdaging heb gedaan, dan ben ik er voor 2 weken ofzo wel klaar mee. Maar ik vind Magic Mitch, Molly Schuyler, Erik the Electric en Nela Zisser ook tof. Omdat iedereen zo ver weg van elkaar woont, zijn we onderling geen sterke community, maar ik heb wel enkele zeer leuke mensen ontmoet tijdens dit soort wedstrijden. Ik beschouw mijzelf niet als een wedstrijd-eter zoals eerder genoemde mensen, maar het is wel erg leuk om met ze te praten omdat ze allemaal zo aardig zijn.

11. Heb je nog tips of advies aan mensen die willen meedoen aan eetwedstrijden?
Gewoon plezier hebben! En doe er alleen aan mee, als je het echt graag wil en je lol wil maken. Probeer het, eet snel, maar wees voorzichtig met stikgevaar natuurlijk! Het duurt 20 minuten voordat je hersenen een signaal krijgen dat je feitelijk vol bent. Gebruik water waar het kan, en vraag vooral andere wedstrijdeters naar tips. Mijn advies zal namelijk niet zo goed zijn, omdat ik zelf soms niet weet wat ik aan het doen ben! Haha!

Wil je meer weten over Kate Ovens? Bekijk dan hier haar eetwedstrijden.nl profiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *