Onze eigen Rik wint Belgisch Kampioenschap Curryworsten eten 2018

Jeugdhuis ’t Perron heeft voor het tweede jaar op rij het Belgisch kampioenschap ‘Curryworsten eten’ georganiseerd. De zes kandidaat-veelvraten kwamen van heinde en verre, maar uiteindelijk ging de trofee naar de kampioen van vorig jaar: Rik Nauwelaerts uit Beerzel.

De spelregels zijn eenvoudig: op een kwartier tijd moeten de deelnemers zo veel mogelijk curryworsten binnenspelen. Elke curryworst is 18 cm lang, en weegt exact 100 gram. Met een eindstand van 14 curryworsten binnen het kwartier kroont Rik zich Curryworstenkoning.

Voor Rik – die slechts elf seconden en 37 honderdsten nodig heeft om er eentje naar binnen te werken – is het verorberen van curryworsten serious business. “Ik doe al jaren mee aan eetwedstrijden, en train geregeld. Dat doe ik door mezelf met een Gopro mezelf te filmen terwijl ik een twintigtal curryworsten binnenspeel. Die beelden analyseer ik om te zien waar ik stil val.”

Zelfs na het stoppen van de timer eet de professional lustig voort. “Als dessert”, zegt Rik. “Ik heb vandaag nog niet veel gegeten: boterhammen voor ontbijt en een snoepreep rond de middag. Normaal dat ik nog een hongertje heb.”

De tweede plaats ging naar Bart Jacobs, die tien curryworsten op zijn conto schreef, terwijl Dimitri Vos met negen stuk de derde plaats veroverde. “Ik heb vannacht te veel gezopen”, wist Dimitri te vertellen. “Dat doet me nu de das om.”

Bekijk hier de video!

bron: nieuwsblad.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *