Eetwedstrijd met alleen maar bacon / spek

In Amerika zijn ze al jaren gek op spek. Het is dus niet zo gek dat er in het land van de eetwedstrijden ook een eetcompetitie is met daarin hun geliefde bacon in de hoofdrol. De eetwedstrijd is een jaarlijks evenement op de Blue Ribbon Bacon festival.

Net als met andere eetwedstrijden, kun je hier ook niet ongetraind aan beginnen. Een goede voorbereiding en een strategie is een must. We zagen tijdens het evenement allerlei verschillende strategieën voorbij komen: de ene gooide water over hun bord spek heen, en de andere gingen er weer bij staan om de spekstrippen door hun lichaam te laten glijden.

Maar, sowieso moesten ze allemaal veel kauwen en drinkwater tot zich nemen. En in een enkele geval waren er wat mensen die er toch meer moeite mee hadden dan dat ze gehoopt of verwacht hadden. Op de top 3 deelnemers stond in iedergeval een bronzen, zilveren en gouden koekenpan te wachten.

De competitie bleek dit jaar feller dan ooit: het festival wint aan populariteit, er is steeds meer media betrokken én eetwedstrijden in het algemeen worden daar elk jaar populairder. Een trend die we in Nederland en België ook steeds meer zien.

Meer weten over de spekvette eetwedstrijd?
Klik dan hier voor hun website, of hierrrr voor hun Facebook-pagina!

Enkele foto-impressies vind je hieronder (bron: http://www.maharryphotography.com)