De Mega Mary uit de USA

Je weet niet wat je ziet, als je de Mega Mary ziet van het Amerikaanse restaurant Crystal Lake Rib House.

Een kip, een biefstuk, een karbonade, een plak spareribs, een hotdog, een slider en een nog wat vettige accessoires. Juan Rodriguez en Sarah Reinecke begonnen zondag jl. aan deze zogenaamde “Mega Mary”.

De twee wedstrijdeters waren meer dan een uur bezig om de Mega Mary te verslaan. Leuk detail: normaal is het een gerecht die voor 4 tot 6 (Amerikaanse) personen bedoeld is. Het drankje eronder is een Bloody Mary, en los van het al genoemde vlees, moet je dus ook nog de nodige olijven, augurken, kaaskwarkjes, gefrituurde jalapeno’s, uienringen, frieten, donuts, een bagel, een krakeling en zelfs een zak met kaascrackers heen vechten.

De eigenaar van het restaurant, David Faccone, geeft aan dat dit fenomeen ooit als een grapje begon. Er komen mensen uit het hele land hier naar toe om de uitdaging nu aan te gaan.

De kandidaten Rodriguez en Reinecke horen beiden bij de Major League of Eating, een Amerikaanse organisatie speciaal voor wedstrijd-eters, en reizen door het hele land om deel te nemen aan eet-uitdagingen. “Ooit was ik een dikke jongen,” zei Rodriguez. “En ik was altijd op zoek naar een uitdaging. Ik zei zelden nee. Ik wilde altijd al een athleet zijn. Ik stelde me altijd voor ergens op het grote podium te staan. Ik wist alleen niet dat dat met wedstrijd-eten zou zijn! HAHA!’
(artikel gaat verder onder de foto)

De dame, Sarah Reinecke, zei dat ze in de sport terecht kwam vanwege haar grote eetlust. “Ik ben altijd al een grote eter geweest,” zei ze. “Ik begon wedstrijden te doen, en de rest is geschiedenis. Het is gekkenwerk ja”.

Rodriguez beëindigde de uitdaging in ongeveer een uur en 10 minuten. Reinecke kwam er niet doorheen.

Bekijk hieronder wat beeldmateriaal…