De Frikandellen Hall of Fame

Tijdens (Amerikaanse) eetwedstrijden zien we van alles voorbij komen: hamburgers, pizza’s, burrito’s of waar het allemaal mee begon: hot dogs. In Nederland en België is echter de frikandel (in België meestal curryworst genoemd) veruit de populairste snack tijdens een eetwedstrijd. Ook wel logisch, want naast de smaak die goed valt, bevat het niet een hete vulling zoals een kroket, de rondvliegende vulling van een nasi- of bamischijf én kan je de smaak van een frikandel natuurlijk zelf eenvoudig beïnvloeden.

We zien menig eetwedstrijd-organisator reppen over ‘de Nederlands of Belgische kampioen’ of de ‘wereldkampioen frikandellen eten’, maar feitelijk is dit niet zomaar te roepen omdat er geen officiële en erkende wedstrijd is. We proberen natuurlijk met onze eetwedstrijden website hier wel een autoriteit te worden. Dus, hebben we zelf in iedergeval een Hall Of Fame gemaakt, waar de Top 5 frikandellen eters worden genoemd, inclusief hun prestaties.

Zoals je hieronder kunt zien: we zijn nog op zoek naar die topper(s) die binnen 15 minuten 20 of misschien wel 25 frikandellen wegkrijgen. En laten we die dan de wereldkampioen van 2018 noemen. Zorgen jullie voor aanmeldingen en kandidaten, en dan zorgen wij voor een gave prijs!

PositieNaamLand van herkomstJaar van wedstrijdAantal (in 15 minuten)
1Joachim Crape
België201819,5
2Rik Nauwelaerts
België201118,0
3Ton Firing Jr.
Nederland201817,5

Ben jij zo iemand, of ken je grote en snelle eters? Laat ze zich dan aanmelden via deze inschrijfpagina. Hopelijk tot snel!