De bekendste eetwedstrijd ter wereld op 4 juli 2018

We kunnen gerust stellen dat Nathan’s Hot Dog competitie in de USA, de allerbekendste en beruchtste eetwedstrijd ter wereld is. Het fenomeen eetwedstrijd begon eigenlijk met Nathan’s Hot Dog wedstrijd populair te worden. Veel voor onze website geinterviewde grootheden op dit gebied, geven ook aan dat ze nog wel eens willen meedoen aan de wedstrijd der wedstrijden.

De beste mannelijke en vrouwelijke finishers in het evenement kwalificeren zich dit jaar, voor een plaats op de Nathan’s Famous Fourth of July International Hot Dog Eating Contest op Coney Island. Dit event is op de bekende Amerikaanse feestdag 4 juli 2018. Daar zullen deelnemers het moeten opnemen tegen bekende (hot dog) eters: Joey Chestnut en de vrouwelijke Miki Sudo.

Chestnut is momenteel de titelhouder hot dogs eten, nadat hij rijzende ster Carmen Cincotti met 72 hot dogs versloeg in 2017. Chestnut’s beste tijd ooit is een wereldrecord 73 Nathan’s Famous hotdogs (met broodjes) in slechts 10 minuten.

Sudo zal haar titel als vrouwelijke kampioen verdedigen en heeft in 2017 10 hotdogs en broodjes in 10 minuten opgebruikt, een nieuw persoonlijk record.

In de afgelopen jaren zijn naar schatting 35.000 fans naar de hoek van Surf and Stillwell Avenue’s in Coney Island gereisd om de Nathan’s Famous Fourth of July Internationale Hot Dog-Eating Contest persoonlijk te bekijken. De live uitzending van het evenement heeft altijd miljoenenen kijkers getrokken, sinds de uitzending met de eerste wedstrijd in 2004.