Bijna 20 frikandellen in 15 minuten: een nieuw record?

De frikandel zoals wij hem in Nederland kennen, noemt men in België een curryworst. Het is al een populaire snack bij de gewone mens, maar bij eetwedstrijd-deelnemers is het eigenlijk in Nederland en België dé snack om een uitdaging mee aan te gaan. Ook wel begrijpelijk: het is niet zo heet van binnen als een kroket, het geeft niet zo’n zooitje als een nasi- of bamischijf en de frikandel is gemakkelijk op eigen smaak te brengen door allerlei sauzen.

Joachim Crape uit België at bij café Bardot in het Belgische Lembeke maar liefst 19.5 frikandellen op. Hiermee ging hij over het wereldrecord van 18 stuks en het Belgische record van 14 stuks heen.

Joachim gaf zelf aan na de wedstrijd altijd een goede eter te zijn geweest, en dat hij graag eens aan zo’n wedstrijd wilde meedoen. Hij had thuis wel geoefend met kleinere frikandellen van 85 gram, en zo’n doosje duwde hij met gemak binnen 8 minuten tijd op. Alleen bijna 20 frikandellen van 100 gram in 15 minuten: dát was wel even een stapje verder.

Hij verbaasde zich zelf door (in zijn ogen) met relatief gemak het wereldrecord verbrak. Hij had niet echt een tactiek, behalve snel van start gaan. Hij is frikandellen na de wedstrijd niet echt beu geworden: hij zal er van blijven genieten, maar dan wel liever met friet en currysaus erbij. Hij won een waardebon van 50 euro, welke hij aan zijn moeder gaf. Joachim gaan aan eetwedstrijden.nl nog aan dat hij eigenlijk nooit écht aan een wedstrijd had meegedaan, behalve vroeger eens aan een tafeltennistoernooi of viswedstrijd. Met deze wedstrijd haalde hij in iedergeval het Belgische en Nederlandse nieuws!

Rik Nauwelaerts, een bekende eetwedstrijd-deelnemer, had helaas deze wedstrijd het nakijken. Hij voelde zich fysiek niet goed vanwege een wedstrijd enkele dagen daarvoor, waarschijnlijk door niet goed gebakken snacks.