73 tacos in 8 minuten. Hoe dan?

Recent is in Amerika de “Wereldkampioenschap Taco’s Eten” geweest. 10 deelnemers stonden op het podium, om samen maar liefst 375 taco’s in 8 minuten weg te krijgen. Winnaar was Geoffrey Esper: hij nam 73 taco’s voor zijn rekening, in 8 minuten dus, en won hierbij 2000 Amerikaanse dollars. Dus je eet een hoop taco’s, dat doe je snel en je wint een leuk bedrag waarmee je op vakantie kunt. De beroemde Matt Stonie at er 65 en Gideon Oji at er 50. Beide ook bekende namen op het internet en op deze website.

Matt Stonie gaf na de wedstrijd nog aan: “Je moet in vorm blijven om dit te doen. Dit komt omdat je niet teveel vet rond je maag moet hebben; dan gaat het pijn doen om teveel te eten”. Vroeger waren het grote gasten die dit deden, maar tegenwoordig zie je met name heel fitte mannen (en heel soms vrouwen zoals Molly Schuyler) die bedreven zijn in deze vorm van sport, of entertainment.

Bij concurrerend eten is de grootte van iemands buik dus minder belangrijk dan de efficiëntie van hun techniek. Alle deelnemers gebruikten één hand om taco’s in hun mond te proppen en de andere om water of sportdrank te drinken, waardoor de vaste stoffen makkelijker naar beneden gingen. Daarbuiten verschilden allen in houding en ritme. Sommigen stonden rechtop. Sommigen waren voorovergebogen. Sommigen dronken van hun drankje na elke paar grepen naar de taco’s. En anderen namen alleen vloeistoffen op toen ze naar de volgende taco reikten.

“Ik eet niet elke dag zo,” zei Esper nadat hij ongeveer 8 kilo maïstortilla’s, rundvlees en pico de gallo salsa had genuttigd. “Dat zou niet gezond zijn.”

Bekijk hieronder wat sfeerimpressies van het festival!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *