34 hamburgers in 10 minuten

Het hoogtepunt voor heel wat Amerikanen op hun nationale feestdag 4th of July: de (vr)eetwedstrijden. De bekendste is het hotdogtreffen op Coney Island (New York City) op zondag. Jaarlijkse opwarmer is de hamburgercompetitie in Washington DC. Die eindigde vrijdag gelijk. Molly Schuyler moest haar kampioenschapsriem delen met ‘eeuwige rivaal’ Dan ‘Killer’ Kennedy. Beiden werkten op tien minuten 34 hamburgers naar binnen.

Schuyler, mama van vier kinderen en woonachtig in Maryland, won de Independence Burger Eating Championship vorig jaar. Kennedy uit Pennsylvania eindigde toen tweede. Met de 34 stuks evenaart Schuyler bijna haar eetrecord van 35 hamburgers. De beginveertiger was in 2014 de eerste vrouw die de hamburgerwedstrijd won. Ze kon er toen 26 soldaat maken.

Zowel Schuyler als Kennedy zijn professionele ‘eet-atleten’. Ze reizen het hele land door om deel te nemen aan eetwedstrijden met kippenvleugels, steaks, pizza’s en veel meer.

In het filiaal van lokale fastfoodketen Z-Burger kruisten in totaal veertien deelnemers de degens. Met twee winnaars is het nog niet duidelijk hoe het 4.350 dollar prijzengeld moet verdeeld worden.

Lees de rest op hln.be: klik hier voor het volledige artikel