19 pizza’s in 10 minuten

Hoeveel pizza’s zou je in 10 minuten kunnen eten?
Tip: waarschijnlijk niet genoeg.

Amerikaanse wedstrijd-eters gingen afgelopen zondag de strijd met elkaar aan, bij het wereldkampioenschap pizza eten in Vaughan.
De eetwedstrijd-deelnemers hadden 10 minuten om zoveel mogelijk pizza’s van 20 centimeter doorsnee te eten (korsten inbegrepen).

Elf concurrenten van elkaar streden voor de overwinning. De eters propten zich met grote haast pizza’s naar binnen, afgewisseld met vloeibare middelen zoals water, om de boel weg te spoelen. Na afloop bleek de Amerikaan Geoffrey Esper de winnaar te zijn: het lukte hem om 19.25 pizza te eten in 10 minuten. Eetlegende Joey ‘Jaws’ Chestnut werd tweede, en kreeg maar liefst 17 pizza’s weg. De derde plaats kreeg er 11 stuks weg.

Chestnut had nog maar net de winst tijdens de Nathan’s Hot Dog wedstrijd achter de kiezen, waar hij zijn eigen wereldrecord brak om in 10 minuten 74 hotdogs te eten. “Naar het midden van de wedstrijd zweet ik erg slecht, en daardoor moest ik door mijn mond ademen. Daardoor was ik traag”

En, hoe voelde de winnaar zich na afloop?
“Vol,” zei Esper.

Wat was je strategie?
Tijdens de wedstrijd vouw ik de pizza dubbel, zodat de kaas er aan de buitenkant uitkomt. Hierdoor is het gemakkelijker om de pizza weg te krijgen: het glijdt naar beneden. De pizza in je hand fijnknijpen of voorkauwen is ook een manier: zo worden je kaken minder snel belast.

Acht kilo kaas
Een lokale pizzeria zorgte voor 150 pizza’s: waarvoor 8 kilo kaas nodig was, 8.5 kilo tomatensaus en meer dan 25 kilo pizzadeeg.
Deze bestelling was wel echt “next-level”, zei Robert Wiseman, assistent-manager bij Pie Wood Fired Pizza Joint in Woodbridge.
Het evenement werd georganiseerd door Major League Eating, de wereldorganisatie die toezicht houdt op professionele eetwedstrijden.
De winnaar ging naar huis met $ 2.000. De tweede prijs was $ 1.000.

Misschien gaan we ooit in Nederland en België ook dit soort geldprijzen winnen!